Wie doet wat op een bruiloft?


Je zou denken dat je op een bruiloft alleen maar "ja" hoeft te zeggen, maar zodra de voorbereidingen beginnen, merk je al snel dat er heel wat werk bij komt kijken. Gelukkig hoef je het niet allemaal zelf te doen! In de wereld van trouwen kun je professionele mensen inschakelen die veel werk uit handen nemen.

De weddingplanner: De spil in de organisatie

Een weddingplanner helpt bij het plannen, organiseren en coördineren van de bruiloft, zowel vooraf als op de grote dag zelf. Van het vinden van de perfecte locatie tot het opstellen van een draaiboek en het afstemmen met leveranciers: een weddingplanner zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Op de trouwdag zelf bewaakt de weddingplanner het schema en lost eventuele problemen op, zodat jullie zorgeloos kunnen genieten.

Wisten jullie dat onze eigen in-house wedding planner Valerie ook in te huren is als jullie ceremoniemeester? Wel zo handig. Het is dan niet meer nodig om een vriendin of vriend hier voor aan te wijzen. En Valerie is toch al goed op de hoogte van jullie draaiboek omdat ze onze fotografen informeert over de trouwdag! Check hier de mogelijkheden.

ceremoniemeester bruiloft

Ceremoniemeester Valerie verwelkomt bruiloftgasten bij Buitenplaats Amerongen - credits www.trouwfoto.nl

De ceremoniemeester: De communicatieschakel

De ceremoniemeester is degene die de communicatie tussen het bruidspaar en de gasten op zich neemt. Vaak wordt een goede vriend of familielid gevraagd voor deze rol. De ceremoniemeester houdt de gasten op de hoogte van het programma, coördineert de speeches en zorgt ervoor dat de planning wordt gevolgd. Als er een weddingplanner is, werkt de ceremoniemeester nauw met hen samen om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt.

Het bruidspersoneel: Wie zijn dat eigenlijk?

Hoewel de term misschien wat ouderwets klinkt, verwijst het bruidspersoneel naar belangrijke mensen in jullie bruiloftsteam: de getuigen, ceremoniemeester(s), bruidsmeisjes en bruidsjonkers. Deze personen hebben een eervolle rol in de bruiloft. Getuigen zijn officieel nodig bij het sluiten van het huwelijk, terwijl bruidsmeisjes en bruidsjonkers vaak helpen met de voorbereidingen en een speciale rol spelen tijdens de ceremonie en de feestelijkheden.

groepsfoto bruid met bruidsmeisjes

groepsfoto bruid met bruidsmeisjes - credits www.trouwfoto.nl

De BABS en de Bode: de gezichten van de ceremonie

Een bijzondere rol op jullie trouwdag is weggelegd voor de Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS). De BABS is degene die de huwelijksceremonie leidt en jullie officieel in de echt verbindt. Vaak kunnen jullie zelf een BABS kiezen die bij jullie past en het verhaal op een persoonlijke manier vertelt. Daarnaast speelt de bode een ondersteunende rol bij de ceremonie. De bode is verantwoordelijk voor het begeleiden van het bruidspaar en de gasten, het klaarzetten van de trouwzaal en het waarborgen van een soepel verloop van de ceremonie.

huwelijksceremonie

BABS in stadhuis Rotterdam - credits www.trouwfoto.nl

Waarom taken uitbesteden?

Hoewel familie en vrienden vaak bereid zijn om te helpen, is het inschakelen van professionals een slimme keuze. Zij hebben ervaring, kennen de juiste leveranciers en weten precies hoe ze onverwachte situaties moeten aanpakken. Dit betekent dat iedereen, inclusief jullie dierbaren, ontspannen kan genieten van de grote dag.

Of je nu kiest voor een weddingplanner, een ceremoniemeester of een combinatie van beide, een goed georganiseerd team zorgt ervoor dat jullie bruiloft soepel verloopt. Valerie, onze weddingplanner zou je voor deze taak kunnen inschakelen. Zo kunnen jullie je volledig richten op wat echt telt: een onvergetelijke dag vol liefde en geluk!

Vorige
Vorige

Budgetvriendelijke Trouwfotografie: 3 Slimme Keuzes voor Jouw Grote Dag!

Volgende
Volgende

Fotoshoot met kinderen op je bruiloft: zo pak je het aan