Trouwen, maar dan betaalbaar.

Trouwfoto.nl biedt ook korte shoots aan zoals een Ceremonie Shoot. Voor bruidsparen die alleen de ceremonie professioneel willen laten vastleggen.

Trouwfoto.nl biedt ook korte shoots aan zoals een Ceremonie Shoot. Voor bruidsparen die alleen de ceremonie professioneel willen laten vastleggen. - Credits: Trouwfoto.nl

Een budgetbruiloft kan een geweldige manier zijn om geld te besparen zonder in te boeten op de schoonheid en betekenis van jullie speciale dag.

Hier zijn enkele tips om een betaalbare bruiloft te plannen die nog steeds onvergetelijk en speciaal is.

Begin altijd met het opstellen van een budget.

Dit klinkt als een open deur, maar veel bruidsparen beginnen toch eerst enthousiast met het regelen van allerlei onderdelen zonder een echt plan te hebben. Begrijpelijk, maar funest wanneer je het budget onder controle wil houden.

Echt, dit is het eerste wat je moet doen bij het plannen van een budgetbruiloft. Het vaststellen van een realistisch budget! Bepaal hoeveel geld je kunt en wilt besteden aan de bruiloft en verdeel dit over de verschillende aspecten zoals locatie, eten, decoraties, ambtenaar, trouwjurk, pak, ringen, eventueel trouwvervoer en natuurlijk zaken als stationary, dj en dus ook de trouwfotograaf en/of videograaf. Er zijn heel veel mogelijkheden, maar wellicht kom je erachter dat je hierin al keuzes moet maken om binnen budget te blijven.

Kies de juiste datum en locatie

Trouwen buiten het trouwseizoen en doordeweeks kan vaak goedkoper zijn dan in het weekend en tijdens het hoogseizoen. Kijk ook naar budgetvriendelijke locaties zoals openbare parken, stranden of zelfs de achtertuin van een vriend of familielid.

Sommige mooie locaties, zoals bijvoorbeeld De Brasserie te Delft bieden, aantrekkelijke kortingen op bepaalde dagen.

Sommige mooie locaties, zoals bijvoorbeeld De Brasserie te Delft, bieden aantrekkelijke kortingen op bepaalde dagen. Credits: Trouwfoto.nl

Bespaar op decoraties

DIY is hierbij de sleutel. Kies voor eenvoudige decoraties die zelf gemaakt kunnen worden of huur decoraties in plaats van ze te kopen. Bloemen kunnen ook duur zijn, overweeg om seizoensbloemen te gebruiken of zelfs kunstbloemen.

Zoek naar kortingen en deals

Veel leveranciers bieden kortingen en deals voor bruiloften die buiten het hoogseizoen vallen. Houd ook speciale aanbiedingen en kortingsbonnen in de gaten. Alle kleine beetjes helpen. Ook Trouwfoto.nl heeft regelmatig acties en biedt daarnaast verschillende voordeelpakketten aan.

Beperk de gastenlijst

Een van de grootste kostenpost van een bruiloft is het eten en drinken voor de gasten. Door de gastenlijst te beperken tot alleen familie en naaste vrienden, kun je vaak veel geld besparen.

Bespaar op de fotograaf

Natuurlijk, een goede fotograaf is essentieel voor het vastleggen van jullie speciale dag. Maar dit hoeft niet persé duur te zijn. Zoek naar beginnende fotografen die kwaliteitswerk leveren voor een betaalbare prijs. Overweeg ook om alleen een fotoreportage voor een paar uur te boeken in plaats van de hele dag.

Trouwfoto.nl biedt bijvoorbeeld bruidsfotografen aan met verschillende mate van ervaring voor verschillende budgetten. Door de fotografen intern te coachen binnen het basispakket fotografie en het editwerk in eigen hand te houden blijft de kwaliteit gewaarborgd. Daarnaast bieden we ook kortere shoots aan om zo bruiloften met een wat kleiner budget toch een mooie reportage aan te kunnen leveren.

Mooie decoratie zonder verse bloemen te gebruiken. Sfeervol, eenvoudig zelf te maken en budget vriendelijk.

Mooie decoratie zonder verse bloemen te gebruiken. Sfeervol, eenvoudig zelf te maken en budget vriendelijk. - Credits: Trouwfoto.nl

Met deze tips kun je een prachtige budgetbruiloft plannen die nog steeds voldoet aan al jullie dromen en verwachtingen. Het draait uiteindelijk om de liefde en het vieren van jullie samenzijn, ongeacht het budget dat je hebt. Veel geluk met het plannen van jullie speciale dag!

Vorige
Vorige

Je oom of een professionele bruidsfotograaf?

Volgende
Volgende

Regen op je trouwdag? 5 tips om zorgeloos te trouwen